diumenge, 8 de maig del 2011

Quanta raó tens !

Opinió destacada
Anònim ha dit...

He llegit intervencions de qualitat a aquest blog, el problema es que encara que ahir hi hagueren prou de visites, com es veu al comptador, l'audiència es limitada per què no tots tenen la possibilitat de llegir-lo ni accés a Internet (penseu per exemple en la gent més major).

Si d'alguna manera poguéreu fer arribar totes aquestes opinions dels veïns que participen al blog a la resta dels veïns del poble, fent extensiu el debat a totes les cases de segur que es posarien mes nerviosets encara.

En la informació i el coneixement està "el poder", i als que manen no els interessa que eixa informació fluix-ca, per a continuar aparentant davant del poble que soles ells son els artífexs d'els avanços (bé, dels avanços que ens volen fer vorer, clar està).

En lo que respecta a LLOSAFM, estic totalment d'acord en lo que diu l'Anònim del titular. Es LAMENTABLE i a demés VERGONYÓS. Ni tenen principis, ni fiabilitat i a més a més el director de la emissora demostra tenir una posició clarament PARTIDISTA, lo que li resta TOTA LA CREDIBILITAT.
Això no es HISTÒRIA, això simplement es MENTIRA.

8 de maig de 2011 11:34

15 comentaris:

Schombrunn ha dit...

Fa ja unes dies que per aquí es va parlar de proposar un debat públic entre els dos candidats a l’alcaldia del nostre poble, o encara millor, fer una mena de versió local del programa aquell de “Tengo una pregunta para usted”. Tant l’un com l’altre servirien perquè els ciutadans de la Llosa poguérem fer-los saber, sense cap manipulació, quins poden ser algunes de les coses que a nosaltres ens interessen i ens preocupen. Al Centre Civic tenim un lloc perfecte per a fer aquest tipo d’acte. Lloc també perfecte perquè els dos candidats demostraren eixe mateix interès en escoltar el que als seus possibles votants els preocupa. Com també un lloc perfecte per a veure si algun dels candidats no té cap interès en escoltar, i si fóra el cas comentar amb ells, eixes preocupacions que els seus conciutadans, i futurs votants, puguen tenir.
Ments pensants, tant en una candidatura con en l’altra, hi ha per a organitzar-ho, una altra cosa és que hi haja voluntat i valor per a fer-ho, però seria un punt per a qui acceptara i una dada a tenir en compte per a qui no.
És una opinió.

Anònim ha dit...

Jo se d'un candidat que no te ningún interes per escoltar res perque fa 8 anys que esta fense el sort.

Tame estaria be que hara que venen eleccions es posara a escoltar com si mai li haveren dit res.

Tindria collons la cosa.

Encara que me vullga escoltar a mi hara me dona igual. Ha tingut temps de sobra.

Schombrunn ha dit...

Com també un lloc perfecte per a veure, I TOT EL POBLE DE LA LLOSA PUGA VEURE, si algun dels candidats no té cap interès en escoltar, i si fóra el cas comentar amb ells, eixes preocupacions que els seus conciutadans, i futurs votants, puguen tenir.
I A MI TAMBÉ POT SER EN SIGA IGUAL, O NO, QUE EM VULGA ESCOLTAR, però el que no m'és igual és que la gent no tinga una oportunitat com aquesta de conèixer-lo bé.

Esperando al Cesar ha dit...

Estimados contertulios; mi opinión es que esos programas tan sensacionalistas como se estan proponiendo, con todos mis respetos para Schombrunn, no valen para nada. El actual alcalde, ha tenido cuatro años para escuchar al pueblo, y se de buena tinta que no lo ha hecho. Sin embargo, la actual candidata del PSPV-PSOE desempeñó el cargo de Juez de Paz e, igualmente se de buena tinta, que todo el que se le acercó fue escuchado y, o bien se le dio solución al problema o se le derivó a donde debía derivársele. La forma de ser de una persona no se ve en un programa de televisión, de radio, con público, sin público... a quince días de unas elecciones; la forma de ser de una persona se ve en el día a día. Y nuestro actual alcalde deja mucho que desear al respecto.

Buenas noches y hasta pronto.

Anònim ha dit...

César, 4 anys no, n'ha tingut 8, com deia l'anònim d'abans.

Esperando al Cesar ha dit...

Perdón por la ofensa, estimado corrector... pero yo me refería simplemente a la legislatura que ahora acaba, aunque se me da más bien escribir, hasta el 8 se contar, veía barrio sésamo y caponata. Si te he ofendido, lo siento... pero,mejor me lo pones!!! Han sido 8 años para escuchar a la gente, y desde el momento en que alguien duda de que lo haga y quiere ver si escucha, es porque muy bien no lo habrá hecho. Ha tenido tiempo más que suficiente para hacerlo.

Buenas noches

Schombrunn ha dit...

Que el nostre alcalde deixa molt que desitjar, això està clar, com també està clar que molta gent del poble en té una idea equivocada d’ell i per a traure alguns d’eixa equivocació o es posa davant dels seus nassos una evidència clara del motiu de la seva equivocació o no hi ha res a fer, i així i tot complicat. Per tant si el que es vol és guanyar les eleccions, doncs s’utilitzen tots els mitjans posibles, sensacionalistes o no, i després ja parlarem. La proposta d’un debat públic amb els dos cantidats, és un arma de doble fil per aquell que li agrada poc donar raó de les seves accions públiques, com és l’alcalde de La Llosa, perquè si ho fa i el seu contrincant, en aquest cas Rosana, sap com posar-lo en evidencia davant dels seus electors, doncs mal per a ell; però si no accedeix al debat, llavors ahí entra el o la contricant i les seves qualitats per a deixar-lo per el que és i fer veure a molts dels equivocats votants la seva equivocació per a que simplement no el voten.
Molta gent del poble està decebuda de la labor de l'alcalde i la seua camarilla, però cal arrossegar-los en direcció contraria a la qual fins ara han anat, electoralment parlant, i repetisc, s’han d’utilitzar tots els mitjans que es tinguen a ma.
I per cert, no es oblidem del senyor que repeteix com a president de Mesa electoral: Raul Terol. Senyors socialistes, en compte amb aquest.

Anònim ha dit...

Compartixc lo que ha dit Schombrunn, els interventors de taula han de estar molt atentos en el conteix de papeletes perque una papeleta pasa de un munto a un atre molt rapit.

Espere que no pequeu de ingenuos i que tingau tota la mala llet que siga menester, i si este president o cualsevol atre sen pasen de listos hi ha que empaperarlos i portarlos a on fasa falta.

UN POQUET DE NORMATIVA ha dit...

DE LA MANERA EN QUE S'HA DE PROCEDIR A FER L'ESCRUTINI:

Article 95 de la Llei Orgànica Ley 5/1985, de 19 de junio, del Règim Electoral General:

(...)

"4. El escrutinio se realiza extrayendo el Presidente, uno a uno, los sobres de la urna correspondiente y leyendo en alta voz la denominación de la candidatura o, en su caso, el nombre de los candidatos votados. El Presidente pondrá de manifiesto cada papeleta, una vez leída, a los vocales, interventores y apoderados.

5. Si algún notario en ejercicio de sus funciones, REPRESENTANTE DE LA LISTA O MIEMBRO DE ALGUNA CANDIDATURA tuviese dudas sobre el contenido de una papeleta leída por el Presidente, podrá pedirla en el acto para su examen y deberá concedérsele que la examine."

Vol dir açò que per qualsevol president de mesa que no actue d'aquesta manera estarà fent-ho en contra de la Llei.

I quan algú actua en contra de la Llei ha de ser sancionat per aquest incompliment, i així, en aquest cas diu l'article 149 de la dita Llei Orgánica:

"Serán castigados con las penas de seis meses a dos años y de multa de seis a veinticuatro meses los funcionarios públicos que:

1. (...)

2. Incumplan las normas legalmente establecidas para la constitución de las Juntas y Mesas electorales, así como para las votaciones, acuerdos y escrutinios que éstas deban realizar.

Aclare que el dia de les eleccions els membres de la mesa, a efectes penals, tenen la condició de funcionaris públics.

Sí, sí, ser presidente d'una mesa electoral no es ningún joc, i més val que s'atenguen a les seues obligacions.

La manera de procedir es ben clara no val a fer "muntonets" i ja els contarem al final, no, s'han d'extraure els vots un a un, i llegir-los en veu alta, se tarde lo que se tarde. Per a que els interventors puguen anar anotant-se'ls i contrastar amb el resultat que finalment done el recompte oficial de la mesa.

UN POQUET MÉS DE NORMATIVA ha dit...

¿QUINES FUNCIONS TENEN ELS APODERATS I ELS INTERVENTORS?

L’article 76 de la Llei Orgànica Electoral General, al seu apartat primer, assenyala clarament quina es la funció dels APODERATS, quan diu que el seu apoderament es fa “al objeto de que ostente la representación de la candidatura en los actos y operaciones electorales”.

Per a exercir esta representació la Llei els otorga una serie de prerrogatives, i axí “los apoderados tienen derecho a acceder a los locales electorales, a examinar el desarrollo de las operaciones de voto y de escrutinio, a formular reclamaciones y protestas así como a recibir las certificaciones que prevé esta Ley (…)” (article 77 de la Llei Orgànica Electoral General).

Per altra banda, els INTERVENTORS, poden ser com a màxim 2 per cada mesa, es poden substituïr entre ells mateix i la seua funció ve establerta a l’article 79.2 de la Llei, de manera que UN INTERVENTOR de cada candidatura “puede asistir a la mesa electoral, participar en sus deliberaciones con voz pero sin voto, y ejercer ante ella los demás derechos previstos por esta Ley”.

I bé ¿qué significa tot açò? Molt fàcil: Ni la funció dels APODERATS ni la funció dels INTERVENTORS és estar davant de la taula on estàn les paperetes de les distintes candidatures.

És més, ¿poden ajudar a algú a elegir la seua papereta? La contestació es que NO. Això suposaria portar a termer un acte de campanya electoral, acte prohibit per l’article 53 de la Llei, i que es troba tipificat com a delicte per l’article 144 de la Llei ( el podeu consultar ací http://noticias.juridicas.com/base_datos/Admin/lo5-1985.t1.html#c6s11 ).

Per tant, eixes actituts que he vist jo en altres ocasions d’estar “merodejant” la taula de les paperetes amb l’escusa “d’ajudar” també son actituts prohibides. A més a més, son un intent ANTIDEMOCRÀTIC d’influenciar el vot, llavors que la persona que lliurement va a votar pot sentir-se intimidada o condicionada.

Així i tot, hi ha un xicotet “truco” per a zafar-se de les mirades indiscretes i ANTIDEMOCRÀTIQUES d’alguns apoderats. És fàcil, s’agafa una papereta de cada candidatura, i s’entra a la “cabina” que te que haver-hi instal.lada a l’efecte… es posa la papereta elegida dins del sobre i l’altra se guarda a la butxaca… el/la “basiner/-a de turno” no podrà saber mai a qui has votat, i damunt estaràs diguent-li, sense dir-ho, “¡¡A TU QUE T’IMPORTA!!”

Anònim ha dit...

un poquet mes de normativa, estàs obssesionat/da, tranquil home/dona, que tot eixirà be...

MES, MES DE NORMATIVA ha dit...

És clar que estic obsesionat, tens raó... però ¿saps per què és?... Perquè hi ha gent que li agrada molt saltar-se-la "a la torera" i ¿saps anònim?... això no està gens bé, gens pero que gens bé.

Anònim ha dit...

Jejeje, a ixe anonim no li agrada que se sapia la normativa jeje

Anònim ha dit...

Clar anònim, si es que lo que se diu se sap i per a estos quant menos coses se sapiguen millor.

Ells son així. El que passa es que per fortuna visquem en altres temps.

Anònim ha dit...

En este poble mos coneguem tots i estos sabem tots com son.