divendres, 19 de juny del 2009

Els regidors deuen vigilar les seues declaracions

I ve aquest titular per la resposta d'un regidor del nostre Ajuntament i responsable de diverses àrees de responsabilitat municipal de l'Equip de Govern. Ni vaig a nomenar el seu nom ni vaig a ficar la seua fotografia perquè de segur que quant comente la seua última "aventura" i les seues paraules de descàrrec a una veïna, tots sabran a qui en refereix.

Els que llegíem el bloc de lallosaderanes-poble (ja desaparegut), varem tenir coneixement de que l'Ajuntament (Policia Local ?) havia ficat, allà per març de 2008 unes càmeres de vigilància a la façana del consistori i en concret per a poder vigilar el vehicle de l'Alcalde, aparcat en lloc reservat de l'Ajuntament al carrer 9 d'Octubre del nostre Poble. Aquesta operació de vigilància venia propiciada per les punxades de les rodes que sofria el nostre Alcalde en aquells dies.

Bé, tornem a l'actualitat. Aquesta decisió i degut a que s'apropa l'estiu ha trobat en els veïns dels números impars del carrer 9 d'Octubre la sorpresa de que els vehicles ja no aparcaran en mesos alternatius en cada una de les parts del carrer i és degut a les càmeres que estan situades al edifici municipal i que tan sols "filmen" i controlen la part esquerra del carrer des de Sant Cristòfol fins al Camí Reial. Per tant aquestos veïns tindran que "sofrir" que sempre tindran aparcats els vehicles en eixa part.

Una veïna del carrer i fen-se portaveu d'altres afectats, es va dirigir al regidor responsable i la seua resposta va ser : ni que tingueres que aguantar els cotxes d'amunt l'esquena ! Aquest individuo responsable de moltes àrees de responsabilitat, al marge de no estar preparat ni tenir la formació adequada per a poder portar varies regidories li tindré que recordar algunes qüestions per a que no continue prenent el pel als veïns de la Llosa de Ranes i a més en coses tan delicades com aquestes i el més destacable: el que una veí es dirigeix a un responsable municipal.

Tinc molt clar que té una delegació de l'alcalde en quantes matèries represente i que quant hi ha un problema els responsables, al marge del regidor, és l'Alcalde i en qualitat de subsidiari l'Ajuntament (llegir Poble) de la Llosa de Ranes (o no si la decisió ha sigut presa per l'alcalde i en eixos cassos és ell, personalment, el responsable) que serà qui en ultim cas pagarà les conseqüències i ells es llavaran les mans i d'amunt "tiraran balons fora" a l'hora d'assumir les seues responsabilitats, que les tenen a títol personal.

Anem als fons de la qüestió, per què ja estic fart d'aguantar el nepotisme i la prepotència dels meus governants.

En primer lloc he estat mirant la legislació sobre càmeres de seguretat i que poden guardar les filmacions en els seus arxius per a tal de controlar qualsevol activitat en les nostres poblacions i tan prompte he començat, m'he trobat en que el nostre Ajuntament està incomplint la Llei de l'Agència de Protecció de Dades i que entre altres coses diu que qualsevol organisme deurà informar a través d'edictes en el BOE o en el BOP de que sol·licita la instal·lació de càmeres de vigilància en els seus edificis i que aquestes instal·lacions estaran degudament senyalitzades i amb cartells avisadors de la seua existència ben visibles per a tots. Hem de tindre en compte que s'està introduint en la nostra intimitat i deguem estar tots alertes.

Ninguna d'aquestes exigències mínimes veig que han sigut complides pel nostre Ajuntament i sapigueu que qualsevol veí pot fer la corresponent denuncia d'avant de la AEPD i que les multes poden anar des de 60.000 € fins a 300.000 €.
A aquest representant li vull dir que ací no tots som tontos ni estem disposats a tragar amb tot allò que vostès decidisquen contra els que estem etiquetats com a enemics. No és cap amenaça però si no prenen les mesures legals i obligatòries per a les seues decisions, jo mateix presentaré la denuncia davant de agencia de Protecció de Dades i si el Poble de la Llosa de Ranes té que fer front a qualsevol sanció els faré responsable.

1 comentari:

La finestra del menjador ha dit...

Ahir divendres per la vesprada i que conste que en dona igual si ha sigut degut al meu comentari, és va fer el canvi de vehicles a la part dels números pars del carrer 9 d'Octubre i que fins ara "no es podien canviar" pel tema de les càmeres de vigilància. Est clar que la mesura ha sigut presa en un poc de precipitació i m'explique: Estem a 19 de juny i no pertocava el canvi perquè a la part del mateix carrer (des de Camí Reial fins a Juan XXIII) si es fixen estan a la part contraria. També tinc clar que l'u de juliol quedarà regularitzada aquesta discrepància.

Seguiré informant.