dilluns, 15 de juny del 2009

Parlem de garrofers

Al llibre de festes de 2002 hi havia un escrit de un veí de la Llosa de Ranes, titulat "Els tres garrofers"
Feia menció al que l'Ajuntament socialista havia consentit de trasplantar els tres garrofers que es trobaven en un solar edificable de la zona Est i tot a que eren testimoni de la Guerra de Cuba, de la República i que foren : "Arrancados de una manera inmisericorde y mutilados hasta las mismas entrañas, transportados como un delincuente que va a ser ahorcado....... ""y se les ha expulsado de un terreno que les pertenecía. Como Dios expulsó a Adan y Eva del Paraiso...." etc.etc.etc.

La qüestió era ben clara: Aquestos garrofers estaven en un solar que anava a ser edificat i un Ajuntament, socialista per supossat, demana permís als propietaris per a poder transplantar aquestos tres garrofers a un altre "Paradís" i que puguen seguir vius i continuar sent testics de la Història del nostre poble. I aí estan a l'entrada de la Llosa per Xàtiva, els tres i VIUS i gaudint d'una nova zona verda de la Llosa.

La meua pregunta és: algú sen ha donat compte de que han arrancat de manera inmisericorde un garrofer situat en una Zona verda (Jardí del Pont) i que no sabem on han "soterrat" les seues restes ?

No sé de què haurà sigut testic aquest garrofer, sí de la meua infancia i de la de molts de la meua edat i inclòs més majors.

Com que no sé si, al no ser socialistes, els propietaris (Ajuntament/Poble de la Llosa de Ranes) li farà u li han fet un soterrat digne en benefici del "progrès". Ací us deixe unes fotos testimonials d'un garrofer que "ha sufrido la mano devastadora del hombre y que ha dejado de crecer en el lugar donde fue plantado..."