dimecres, 10 de juny del 2009

Un comentari de la vespra de les eleccions


Aquest comentari el vaig deixar escrit el dia 6 de juny a la web dels Activistes Comunitat Valenciana del PSOE i la vull deixar ací escrita per al vostre coneixement.

El meu comentari:

El meu comentari d'avui ve a la pregunta que un demòcrata com jo se'n fa del perquè d'aquestes eleccions. Fa un any que els espanyols vam decidir quin govern voliem al nostre país i ara aquestes eleccions, en les quals l'abstenció és problema comú a tots els països europeus, anem a escollir uns representants que, en teoria, han de representar una correlació entre les forces polítiques de cada estat amb el seu desig de representació al Parlament Europeu i resulta que això és el que menys importa.
Campanyes electorals, mitins, programes, infraestructura electoral, etc. o sigui despeses, despeses i més despeses. I per què? ara resulta que anem a "estudiar" els resultats electorals europeus per donar un nou vot de confiança al nostre President del Govern o al nostre Partit o del contrari es VA A QÜESTIONAR el resultat de les nostres eleccions nacionals. Doncs no estic d'acord. Els del PP estan convençuts que van a guanyar i jo com a valencià estic convençut que a la meva Comunitat serà així i vosaltres en una gran majoria estic d'acord que esteu d'acord amb la meva opinió. Les enquestes nacionals anticipen aquests resultats encara que sigui de forma ajustada i a mi, personalment, em cabreja que això sigui així. No es pot permetre que unes eleccions amb unes abstencions tan descarada, per indiferència i desconeixement, puguin controlar les nostres destinacions econòmiques i polítiques. No només al nostre País sinó a la resta d'estats europeus. Crec com a socialista i persona experimentada en polítiques locals que aquests DESPESES estan de sobres.
Estic d'acord en reformar el nostre règim electoral. No es pot consentir una diferència tan escandalosa en el nombre de vots per aconseguir un escó en les nostres Corts Generals i amb aquesta modalitat poder arribar a que una ínfima minoria dels espanyols, TINGUIN LA CLAU d'un Govern democràtic. En la meva curta mentalitat i sense tenir en compte si beneficia o perjudica els partits majoritaris (em considero un membre d'un d'ells) penso que el nostre sistema electoral és injust i antidemocràtic. I a més, encara que em considerin un il lús, m'agradaria que els vots resultants de les urnes, fossin trets amb una simple regla de tres i deixar al marge la llei d'Hont (s'escriu així?).
D'aquesta manera vull dir que deixaria clar SEMPRE qual seria la nostra representació al Parlament Europeu. Pel tant es deberian acordar les eleccions generals de cada Pais integrant de la Comunitat Europea amb la seva representació a Europa, tots al mateix temps o en defecte que cada Partit, degudament representat en els seus parlamentaris nacionals, elegeixin els seus representants també amb una simple REGLA DE TRES.
No puc digerir els resultats electorals d'Holanda on l'extrema dreta està eufòrica amb els seus resultats europeus (per cert declarats anti-europees i anti-parlament europeu) i que per la TREMENDA ABSTENCIÓ no estiguin associats els seus resultats amb els resultats nacionals.




1 comentari:

y yo a claudio ha dit...

Buenos dias,Cristobal.
Después de leer tu comentario paso a contarte mi opinión sobre el antes y después del 7-j.
Verdaderamente, estas elecciones al parlamento europeo no tienen ni remotamente la proyeccion del las municipales, ni mucho menos de las nacionales,en esto estamos todos deacuerdo,pero claro, las circunstancias tan penosas por las que esta pasando el país las han convertido en una especie de preliminares,y los resultados así lo demuestran.
Mira,la gente esta harta,si... harta,empresarios,trabajadores,autónomos,todos ven su empresa por los suelos,hasta los pensionistas estan preocupados,y que hace el gobierno? nada de nada,bueno si, ha esperado a que pasaran las elecciones para subir los impuestos,entre otros la gasolina,increible.
Al hilo de lo de las soluciones,pones la televisión para ver si al presidente se le ocurre algo para al menos paliar este desastre y que te encuentras?Pues la ley del aborto,que si la pildora del dia despues...de este tema podemos hablar otro dia,pero tu crees que es el momento? no crees que el gobierno esta desviando la atención por que no sabe como salir de esta crisis?
Mas cosas,como es posible que la noche electoral,el señor Zapatero dejara solos a sus compañeros de partido?cuando gano las elecciones si que se paseo por todas las televisiones y ahora que el triunfo del PP es tan evidente,por que ahueca el ala y desaparece?
Bueno, querido administrador. espero tu respuesta y ya debatimos sobre nuestras ideas. Un saludo y gracias por tener este sitio para expresarnos.